<Terug naar Mijn Werk

"De Dikke Bries" is een gezellig en authentiek restaurant in de kop van Noord Holland. In De Dikke Bries kun je naast het heerlijke eten genieten van het prachtige uitzicht op het IJsselmeer én het unieke interieur.

Ik heb lang gewerkt in dit restaurant (Ongeveer 8 jaar). Eerst als afwasser. Later als sous-chef. Ik werkte meestal in de weekenden omdat ik doordeweeks studeerde. In 2013 vroeg mijn baas, Koos Boersen, of ik de nieuwe website wilde maken.

Voor Koos was het erg belangrijk dat bezoekers van de site de openingstijden, telefoonnummer en agenda snel en gemakkelijk konden vinden waren. In de agenda zouden de eerst volgende optredens die in het restaurant zouden plaats vinden. Ook feestdagen worden hierin weergegeven. Voor mij was dit het eerste project waaraan een CMS gekoppeld moest zijn. Een goede vriend van mij, Jeffrey Bouva, heeft daarom de HTML/CSS website die ik had gemaakt omgezet in een Wordpress-thema.

Ik wilde de site niet te groots maken maar juist simpel houden. Qua uitstraling wilde ik zorgen dat het dezelfde bijzondere sfeer uitstraalde. Dit is een huiselijke, vriendelijke uitstraling met verwijzingen naar de zeevaart. Daarom koos ik voor skeuomorphische elementen. Deze komen met name terug in de ribbon in de header en in de agenda aan de rechter kant. De iconen in de navigatiebalk zijn verwijzingen naar de zeevaart.

Het interieur van het restaurant is erg bijzonder. De beste manier om dart over te brengen is door middel van foto's. Daarom heb ik aan de bovenkant een grote slider geplaatst met foto's van het restaurant en de heerlijke gerechten.

Web links

www.dedikkebries.nl

Afbeeldingen