<Terug naar Mijn Werk

EGES is een bedrijf uit de kop van Noord Holland dat zich specialiseert in het helpen van voornamelijk kinderen met dyslexie en andere leerproblemen. Om het bedrijf een wat meer uniforme en moderne uitstraling te geven, hebben ze mij gevraagd een logo en huisstijl te maken.

Vanwege het werk dat ze doen voor kinderen wilde ik, maar vooral ook de mensen EGES zelf, niet dat de uitstraling te formeel en zakelijk zou worden. Daarom heb ik ervoor gekozen veel ronde vormen en felle kleuren te verwerken in het logo. De verschillende kleuren in het logo symboliseren de verscheidenheid die in de identiteit van EGES zit. Die verscheidenheid is vooral zien in EGES is er namelijk niet alleen voor de basisschoolkinderen maar helpt ook graag zijn leerlingen verder als ze met nieuwe vakken te maken krijgen op de middelbare school. Ook heeft het bedrijf ervaring met het begeleiden van volwassenen met dyslexie.

De vorm van het logo is afgeleid van de Ananse Ntontan, een symbool voor de wijsheid, creativiteit en de "complexiteiten in het leven". Dit symbool past bij het karakter van EGES omdat het bedrijf zelf zijn wijsheid over brengen op de leerlingen. Daarnaast kunnen dyslexie en andere leerproblemen worden geïnterpreteerd als "complexiteiten van het leven" en wordt dyslexie vaak in verband gebracht met een verhoogde creativiteit.

Voor de website heb ik gekozen om verwijzingen te verwerken naar de traditionele lijntjes schriften die worden gebruikt op scholen. Hoewel EGES een vooruitstrevend bedrijf is werkt het ook nog met traditionele middel als pen en papier. Die uitstraling heb ik verwerkt in de website. Alle kopjes zijn voorzien van lijnen boven en onder de tekst. Deze lijnen zijn over de volledige breedte van de pagina's zijn getrokken. Dit creëert het subtiele effect dat verwijst naar de schoolschriftjes.

Bij de fotografie heb ik gekozen om het beeld persoonlijk te maken. Dat wil zeggen; veel mensen op de fotos en de materialen en werkwijze van EGES prominent in beeld. Op de foto die gebruikt is voor de homepage is direct te zien hoe een les bij EGES eruit ziet. Op verdere fotos op de site zijn onderanderen het "Spiekschrift" te zien (een van de materialen die EGES in zijn methoden gebruikt) en delen van het kantoor in Den Oever.

Web links

www.eges.nl

Afbeeldingen