<Terug naar Mijn Werk

In mijn afstudeerjaar voor CMD heb ik stage gelopen bij Resoluut. Zij zijn onderdeel van Makerstreet. Resoluut houdt zich bezig met het visuele ontwerp van projecten.

Ik heb hier een half jaar stage gelopen als junior visual designer. Tijdens mijn stage heb ik onderanderen meegewerkt aan projecten van Simyo, Rabobank en Reaal. Ik heb ook een verpakking ontworpen voor de Nationale Wensbon. Ik heb ook twee weken extern gewerkt aan de website van Fox Sports.

Resoluut was in de periode dat ik stage liep bezig met het experimenteren met nieuwe tools. Ze werkten namelijk nog in Adobe Fireworks. Dit programma werd niet meer ondersteund en crashte dus ook vaak. Doordat ze aan het zoeken waren wat de beste opvolger zou zijn heb ik ook gewerkt in andere tools. De overweging was tussen Sketch of de combinatie tussen Photoshop en Illustrator. Ik zie het als een groot voordeel dat ik ook deze verschillende tools in deze periode heb kunnen gebruiken. Dit heeft mij een beter beeld gegeven van wat de voordelen zijn van Photoshop/Illustrator ten opzichte van Sketch en andersom. Ik heb veel gewerkt in Adobe Illustrator en heb dit beter leren combineren met Photoshop.

Naast het feit dat ik veel heb geleerd in de tools is Resoluut ook een heel goed leerbedrijf geweest omdat ze niet terugdeinzen voor vernieuwingen. Ze durven uitdagende en nieuwe ontwerpen op te leveren wat zorgt voor interessante projecten.

Web links

www.resoluut.nl